6 tips om te blijven sporten in drukkere tijden!

  • 18 sep 2018

Helaas, de vakantieperiode is voorbij! We moeten gedag zeggen tegen de zomerse dagen op het strand en de barbecueavonden in de achtertuin. Maar we hebben (als het goed is) hé-le-maal tot rust kunnen komen. Fijn, want dan kunnen we vanaf nu weer lekker aan de bak! Sporten, werken, studeren… Let’s go! In deze blog deel ik je mijn tips om te kunnen blijven sporten in drukkere tijden! (Geen excuses meer dus ;)

1. PLANNEN, PLANNEN, PLANNEN!
Dit helpt mij echt énorm! Door werk, studie en mijn workouts in te plannen, zorg ik ervoor dat ik alles aan bod kan laten komen. Een training skippen wegens tijdsgebrek is daardoor minder snel nodig. Kijk dus aan het begin van je week naar al je geplande afspraken en bedenk wanneer jij welke workout kunt gaan doen!

2. Verander je mindset
‘Sporten’ wordt vaak als een bijzaak gezien. Ik denk daar anders over. Ja, je werk kun je als ‘meest’ belangrijk zien omdat je inkomsten nodig hebt maar als ik werken iedere keer boven het sporten zou verkiezen dan zou ik zowel fysiek als mentaal uit balans raken. Ik word onrustig als ik een tijdje niet sport, krijg snel een slecht humeur en ga mij futloos voelen. Om goed voor mezelf te zorgen staat sporten dus ook op hoog mijn lijstje. De ene keer wat vaker dan de andere keer… Maar ik zie het zeker niet als een ‘bijzaak’ dat ik over sla wanneer ik het iets drukker heb. Denk goed na over jouw prioriteiten en probeer af en toe werk te laten liggen om goed voor je lichaam te zorgen!

3. Meteen door na het werk
Ga ik na een lange dag werken op de bank zitten? Dan kom ik daar 9 van de 10 keer niet meer vanaf… Probeer een mogelijkheid te zoeken om na een lange dag direct naar de sportschool te gaan. Rechtstreeks vanuit je werk of meteen na je college bijvoorbeeld. Geloof me, dan zit die bank erna nog lekkerder!

4. Doe een korte workout
Heb je eigenlijk maar een half uurtje de tijd? Zelfs dat is voor mij geen excuus! In 30 minuten kun je namelijk meer doen dan je denkt. Wanneer ik niet lang de tijd heb om te sporten kies ik voor ‘grotere’ oefeningen. Hiermee bedoel ik oefeningen waarbij ik mijn hele lichaam train. Denk aan squats, bankdrukken en/of deadliften… Ook neem ik minder lang rust tussen de setjes door. Dat scheelt namelijk veel tijd! Doe bijvoorbeeld vier ‘grote’ oefeningen op hoog tempo en na 30 minuten heb jij toch een goede workout gerockt!

5. Sta een uurtje eerder op!
Wanneer je hèèèl vroeg de deur uit moet is dit misschien niet mogelijk maar kijk eens of er een moment is dat je eigenlijk wel een uurtje eerder op kunt staan. Al is het maar één keer in de week. Ja, dat zal op het moment zelf even lastig zijn maar als je om 8:00 uur al de Basic-Fit uitloopt voel jij je goeeehoeeed!!

6. Ben realistisch
Verplicht jezelf niet om bijvoorbeeld vijf keer in de week in de sportschool te staan wanneer je van jezelf weet dat dat praktisch niet mogelijk is. Rust is ook belangrijk en iedere keer een workout moeten skippen zou je als falen kunnen ervaren. Denk daarom realistisch na wat voor jou haalbaar is en kies er bijvoorbeeld voor om twee keer keihard te knallen!

Op www.jipsanders.com geef ik nog veel meer sporttips. Zodat jij keihard kunt gaan knallen. GO! GO! GO!

Liefs,

Jip

Oh, nog niet overtuigd?
Neem anders een dagpas en kom een keertje kijken!

Dagpas