Hoe ziet mijn legday eruit?

  • 29 nov 2017

Hoe ziet mijn legday eruit?

Eens in de zoveel tijd vind ik het heerlijk om benen te trainen. Ten eerste omdat de oefeningen voor de benen/billen vaak ‘grote’ oefeningen zijn. Wat inhoudt dat je je gehele lichaam traint. Ten tweede omdat je een aantal dagen later nog steeds voelt dat je iets gedaan hebt… (spierpijn!). Maar welke oefeningen doe ik eigenlijk op legday? Dat vertel ik in deze blog! Lees je mee?

1. Squats
Ik start vrijwel altijd met squats omdat dit een van de zwaarste oefeningen is (hebben we dat meteen gehad!). Ik doe vaak drie setjes van ongeveer 8 tot 12 herhalingen. De beweging hierbij is heel erg belangrijk dus zorg dat je dit goed oefent. (Je kunt in de Basic-Fit app en de Virtual Coach precies opzoeken hoe je squats moet uitvoeren).

2. Deadlift- Barbell
Dit vind ik een hele fijne oefening waarbij er een grote kans is dat je een aantal dagen later nog steeds voelt dat je dit hebt gedaan. Door de barbell op te tillen (met een rechte rug) train je zowel je benen als je (onder)rug.

3. Hiptrust
Deze oefening daarentegen vind ik verschrikkelijk. Maar omdat deze vaak aangeraden wordt voor de billen, voeg ik het toch toe aan mijn legday. De barbell ‘duw’ je als het ware met je heupen omhoog. Als je de oefening goed doet, zul je de verzuring vanzelf in de billen voelen! ;)

4. Seated leg press machine
3,2,1 BAM! Met deze oefening kun je even al je energie kwijt. In de Basic-Fit app kun je verschillende varianten vinden van deze oefening.

5. Seated leg extension
Wat ik het fijnste vind aan deze oefening? De verzuring! Ik doe drie setjes van 8 tot 12 herhalingen en moet dan echt eventjes bijkomen van de verzuring in mijn bovenbenen. AUW!

6. Leg abduction machine
De verzuring vindt bij deze oefening niet zozeer plaats aan in je bovenbenen maar zul je meer aan de buitenkant voelen (benen en billen)!

7. Lunge, om en om
Ik sluit af met een aantal lunges om de billen nog een extra keer te laten werken. Ik houd in iedere hand een gewichtje om de oefening net wat zwaarder te maken. Maar zonder gewichten kan natuurlijk ook!

Zo. Als het goed is, heb je nu moeite met lopen.
Maar hopelijk wel een fijn en voldaan gevoel! :-)

Liefs,
Jip 

Oh, nog niet overtuigd?
Neem anders een dagpas en kom een keertje kijken!

Dagpas