Leden aan het woord

  • 2 apr 2019

Wie zegt dat als je op leeftijd bent, je niet meer fanatiek kan sporten? Barend bewijst dat het wél kan! Sterker nog, als je niet meer werkt, heb je toch juist alle tijd om extra veel in de sportschool te zijn? Laat je inspireren door deze 72-jarige sportieve topper!


Hoe lang sport u al bij Basic-Fit?
Al heel lang! Al zeker 10 of 11 jaar train ik bij Basic-Fit Hoofddorp Beetslaan. Ik was er dus zelfs al eerder dan Basic-Fit :) De vorige sportschool werd overgenomen en toen kreeg ik er een extra grote en mooie gym voor terug. Hierdoor werd het fitnessen alleen nog maar leuker!

Waarom bent u ooit begonnen met fitness?
Omdat ik me hier lekker door voel. Ik sport veel, rook niet, drinkt niet en ik snoept niet. Ik ben dan wel 72, maar dat zie je niet aan me hoor! Dat komt natuurlijk door mijn gezonde levensstijl :)

Hoe vaak per week sport u?
Zes keer per week ga ik naar de sportschool en dan train ik 2,5 uur. Soms zelfs langer. Ik zet de wekker vroeg, eet mijn ontbijtje, en voor 8.oo uur ben ik al begonnen met sporten.

Wat traint u in de sportschool?
Met name fietsen! Soms doe ik de virtuele cycling lessen waarbij je zelf een les kan starten op een groot scherm. Zo fiets ik de Alpes D’huez of beklim ik de bergen op Corsica. Ik doe vaak 2 of 3 lessen achter elkaar en daarna nog krachttraining, voornamelijk om mijn benen sterker te maken.

Een paar keer per week doe ik ook mee met de Live fietslessen. Altijd super leuk! We zijn met een vast groepje en elke keer neemt iemand anders iets lekkers mee. Zo sluiten we onze sportieve ochtend samen af met een stukje appeltaart of cake in de social corner.  (Oké, af en toe snoep ik dus toch een beetje!)

Heeft u altijd zo veel gesport?
Ja, altijd! Ik ben een fanatieke fietser (ook buiten) en ik heb vroeger ook marathons gelopen. Nu loop ik niet meer hoor. Ben niet de jongste meer hè! Met hardlopen heb ik veel te veel kans op blessures en dan kan ik straks niet meer naar de sportschool. Dat zou verschrikkelijk zijn want dat is alles voor me.

Zijn er ook trainingen die u minder leuk vindt om te doen maar toch doet omdat ze ergens goed voor zijn?
Nee, ik vind echt alles leuk!

Heeft u dingen die u graag eet of drinkt?
Ik drink veel melk, jus d’orange en yoghurtdrank. Oh, en voor het fietsen tap ik altijd YANGA Sports Water uit de automaat die in de club staat. Mijn favoriete smaak? Perzik!

Oh, nog niet overtuigd?
Neem anders een dagpas en kom een keertje kijken!

Dagpas