Meet personal trainer Trayanka!

  • 12 sep 2018

Trayanka werkt nu 2 jaar als Head Trainer bij Basic-Fit Venlo Van Potnstraat en Basic-Fit Venlo Nijmeegseweg begon hiermee omdat ze toe was aan een nieuwe uitdaging. Ze wilde meer mensen helpen bij het volgen van een gezonde en sportieve levensstijl.

Wat vind jij zo leuk aan personal training geven?
Ik begeleid een diversiteit aan mensen die min of meer allemaal hetzelfde doel hebben, ze willen een fit een gezond lichaam. Het leuke aan personal training vind ik de persoonlijke. Ieder persoon is uniek en vereist ook een unieke begeleiding op het gebied van sport, voeding maar ook coaching.

Is er inhoudelijk veel veranderd ten opzichte van toen je bent begonnen als trainer?
Door verschillende studies en cursussen te volgen blijf ik mezelf constant ontwikkelen op het gebied van voeding en sport. Vooruitgaan is een vereiste binnen de sportbranche. Wij transformeren onze cliënten maar blijven zelf ook niet stil staan, door alle nieuwe ervaringen en ontwikkelingen transformeren wij mee. Dit alles resulteert voor mij in een positieve groei als trainer maar ook als persoon.

Wat is jouw specialiteit?
Ik ben strength coach en voedingsdeskundige. Ik begeleid graag mensen die veel overtollig gewicht willen verliezen en kracht- en spieropbouw willen realiseren. Ik werk ook graag met vrouwen die na een zwangerschap hun oude figuur  terug willen krijgen.

Hoe verloopt een trainginssessie bij jou?
We beginnenvrijwel altijd met een kort praatje en meting; gewicht, vetpercentage en spiermassa. Daarna volgt een warming-up en een krachttraining. Die training verschilt per situatie, doel en persoon. We eindigen de training altijd met een goede cooling down en stretchen!

Wat doe je zelf om in vorm te blijven?
Normaal gesproken doe ik 5 á 6 dagen in de week aan krachttraining en volg ik een gezond en gevarieerd eetpatroon. Omdat ik nu aan in week 30 van mijn zwangerschap zit, heb ik het sporten even beperkt tot 4 dagen in de week.

Heb je nog tips voor andere mensen die graag ook in vorm willen komen/blijven?
Begin met kleine stapjes richting jouw doel. Beste veranderingen zijn deze die je een leven lang kan volhouden!

Hoe zorg jij ervoor dat mensen buiten de training om ook gemotiveerd blijven?
Door ook buiten de trainingen om contact te onderhouden. En door kleine gebaren herinner ik ze aan hun doel en ik beloon hun successen.

Wat is het leukste dat jij hebt meegemaakt als personal trainer?
De waardering en liefde. Het is mooi om levens van mensen positief veranderen en een belangrijk deel uit mogen maken van iemands bestaan. Dit is het leukste van mijn beroep en ik voel me bevoorrecht het zo vaak te mogen mee maken.

Ben jij ook geïnteresseerd in een personal trainer? Klik dan hier.

Oh, nog niet overtuigd?
Neem anders een dagpas en kom een keertje kijken!

Dagpas