Meet personal trainer Wilbert!

  • 12 jul 2018

Meet Wilbert! Wilbert is al 5 jaar personal trainer bij Basic-Fit en vertelt over hoe fantastisch het is om mensen te helpen hun doel te bereiken. En niet onbelangrijk: HOE hij dit doet!

Wilbert, vertel eens, hoe lang geef je al personal training bij Basic-Fit?
Ik ben al bijna 5 jaar met veel plezier werkzaam als personal trainer bij Basic-Fit. Ik ben eerst begonnen bij Basic-Fit Rosmalen en later ben ik ook Head Trainer geworden van Basic-Fit Den Bosch Pastoor de Kroonstraat. Ik zie je denken ‘Head wattes’? Dit betekent dat ik een team personal trainers leidt in deze club :-)

Wat vind jij zo leuk aan personal training geven?
Het is echt fantastisch om mensen te helpen die het moeilijk vinden om hun (sportieve) doel te bereiken. Stap twee: helpen om het bereikte doel vast te houden! Lichamelijke klachten behoren tot mijn specialiteit. Om die te verhelpen dan... Denk aan rug- en schouder klachten, maar ook mensen die oncologische klachten hebben of NAH-revalidatie (NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel) zoeken, kan ik helpen.

Hoe verloopt een trainingssessie bij jou?
We starten nooit meteen met trainen. Eerst gaan we zitten en bespreken we hoe de afgelopen week is gegaan. Vervolgens maken we plannen voor hoe we de komende week. Dit bepaalt de klant helemaal zelf, ik schets alleen de kaders die nodig zijn om resultaat te boeken. Ik coach dus met name op gedrag. Ik heb het helemaal niet meer over goede of slechte voeding. Als iets al slecht is, dan is het pas slecht op het moment dat je het in je mond stopt. Dit heeft dus allemaal met gedrag te maken. Zo werkt het ook met beweging!

Hoe zorg jij ervoor dat mensen gemotiveerd blijven?
Ik laat ze zichzelf ‘huiswerk’ meegeven voor de aankomende week. We spreken alleen dingen af die haalbaar zijn en die niet veel stress kosten. Hierdoor is de kans van slagen groot. Wanneer je een aantal keer op rij terugkomt en je kan iedere keer een positief verhaal vertellen omdat het je wéér is gelukt iets te volbrengen, stijgt de motivatie gigantisch!

Wat doe je zelf om in vorm te blijven?
Ik ben fanatiek met triatlons en daarom zwem, fiets en loop ik dus veel. Verder ben ik minstens twee keer per week bij Basic-Fit te vinden om specifieke krachttraining te doen. Ik merk dat dit mij helpt sneller en sterker te worden. Bovendien verkleint het de kans op blessures!

Heb je nog tips voor andere mensen die graag ook in vorm willen komen/blijven?
Ga vooral iets doen wat je leuk vindt! Ik doe zelf dus niet alleen maar aan krachttraining maar combineer het met andere dingen. Hierdoor kan ik het heel goed volhouden. Wanneer je iets doet wat je energie geeft en waar je blij van wordt, dan is de kans vele malen groter dat je dit ook op lange termijn blijft doen.

Wat is het leukste wat jij hebt meegemaakt als personal trainer?
Ik heb ooit een man geholpen die als doel had om met zijn kleinkinderen naar de Efteling te kunnen. Deze man was zeer slecht ter been en was nog nooit een dagje weg geweest met zijn kleinkinderen, waarvan de oudste al 6 jaar was. Na een intensief traject is het hem gelukt deze dag weg te plannen met hen en heeft hij de dag van zijn leven gehad. De dankbaarheid was prachtig! Dit lijkt zo’n klein doel voor velen, maar je beseft je pas wat een dagje weg met je kleinkinderen voor je betekent wanneer je dit niet meer kan. Helpen om dit wel mogelijk te maken, dat geeft een geweldig gevoel!

 Ben jij ook geïnteresseerd in een personal trainer? Klik dan hier.

Oh, nog niet overtuigd?
Neem anders een dagpas en kom een keertje kijken!

Dagpas