Waarom samen sporten beter is

07 februari 2018
Samen sporten, met een goede vriend(in), met je broer, zus of met je partner. Het is niet alleen erg leuk en versterkt jullie band, maar het helpt jou ook om je doelen en resultaten te behalen.
Body & Mind
Waarom samen sporten beter is - photo 1.1

Samen sporten, met een goede vriend(in), met je broer, zus of met je partner. Het is niet alleen erg leuk en versterkt jullie band, maar het helpt jou ook om je doelen en resultaten te behalen. Hoe precies? Dat lees je hier!

Sanne en haar beste vriendin Lisette gaan samen twee keer per week naar de sportschool. Sanne: “Ik ben zo’n twee jaar terug begonnen met fitnessen. Eerst alleen, maar ik merkte dat ik een stok achter de deur nodig had om te gaan sporten. Ik sloeg vaak trainingen over, omdat ik geen zin had, moe was of omdat het regende. Toen Lisette vertelde dat ze ook wilde gaan sporten, zijn we samen gaan fitnessen. Het is zoveel leuker! Ik heb nu iemand die mij motiveert om te gaan sporten als ik geen zin heb. Ik sla nooit meer een training over. En in de sportschool vergelijken we continue onze resultaten. Zo houden we kleine wedstrijdjes en kijken we wie de beste is op bepaalde onderdelen. Voor mij werkt dit enorm motiverend en ik merk dat mijn resultaten hierdoor veel beter zijn dan eerst.”

Samen sporten, maar niet tegelijk
Het is iets wat we steeds vaker zien, mensen die samen komen sporten. Het is leuk, werkt motiverend en je sportresultaten vliegen vooruit als je samen komt. Maar zelfs als je niet op hetzelfde moment komt sporten, kun je toch samen fitnessen. Hoe? Door jouw resultaten te delen in een groepsapp met jouw vrienden of familie. Zo sport iedereen op een moment dat het hem of haar uitkomt, maar je doet het toch een beetje samen. Je motiveert elkaar, want die ander is alweer geweest dus jij moet ook weer, toch? En die resultaten die jouw vriend(in) boekt, die wil jij ook behalen, of je wil de ander juist helpen… Oók heel handig: je kan mensen uit de groepsapp, die dezelfde passie als jij hebben, vragen om weer eens samen te trainen!

Dus, wie wordt jouw sportbuddy die jou naar het volgende niveau gaat helpen?!