Blijf thuis fit en in goede conditie

21 december 2020
Sommige mensen vragen zich waarschijnlijk af hoe ze in vorm kunnen blijven nu onze clubs gesloten zijn? Wil je ook thuis blijven bewegen en trainen? Alexandra legt uit hoe zij traint rond deze tijd van het jaar.
Body & Mind
Blijf thuis fit en in goede conditie - photo 1.1

1) Blijf je gemotiveerd en fit in deze vreemde periode? Zo ja, hoe?  
Ja, ik blijf in vorm. Ik probeer dezelfde trainingsfrequenties te behouden als wanneer de clubs open zijn. Soms train ik ook met iemand anders om me te motiveren.

2) Hoeveel keer per week train je?
Ik probeer 2 tot 3 keer per week te trainen.

3) Wat is je favoriete soort training?
HIIT. Dit is een intervaltraining met hoge intensiteit die bestaat uit versnellings- en vertragingsfasen. Er is dus de inspanning bij een zeer hoge intensiteit, en dan bij een lagere intensiteit voor het herstel.

4) Train je met apparatuur of met je eigen lichaamsgewicht?
Ik wissel de 2 af.

5) Hoe houd je een bepaalde trainingsstructuur of -schema aan?
Ik dwing mezelf om een trainingsroutine te houden, ook al is het soms nogal ingewikkeld. Maar om mezelf de kracht te geven, denk ik na over hoe ver ik tot nu toe ben gekomen en de resultaten die ik heb bereikt, en stel ik mezelf ook enkele kleine uitdagingen.

6) Heb je thuis een sporthoek? Zo ja, hoe?
Ik heb niet echt een sportcorner, maar ik heb wel geïnvesteerd in wat materiaal. Er is apparatuur beschikbaar in de Basic-Fit webshop.

7) Als je een bepaald fitnessmateriaal zou zijn, wat zou je dan zijn en waarom?
Ik zou een kettlebell zijn! Je kunt er veel cardio-oefeningen mee doen, maar ook wat versterking. Dat is wat er geweldig aan is!

8) Heb je 3 tips om lichaamsbeweging te integreren in je dagelijks leven?
Mijn 3 tips voor mensen om sport te integreren in hun dagelijks leven zouden zijn:
- Begin op je eigen tempo
- Vind de activiteit die je leuk vindt en die het beste bij je past
- Zoek een (echt) doel om jezelf te motiveren

9) Welk citaat inspireert je en zet je aan tot het verleggen van je grenzen?
Wil, vastberadenheid en geduld! 

10) Wat zou je zeggen tegen mensen om ze te motiveren om gefocust te blijven en zelfs thuis te blijven trainen?
Dat ze nooit mogen vergeten waarom ze zijn begonnen!