Hoe Personal Training het leven van Janneke veranderd heeft

24 juli 2020
Janneke vond zichzelf altijd te zwaar. De weegschaal bleef keurig boven de 100 kilo en ondanks dat ze 2 keer per week iets deed in de fitnessclub, kon ze niet op een gezond gewicht komen en blijven. Na haar tweede zwangerschap besloot ze 2 maanden na de geboorte van haar zoontje het sporten weer op te pakken. Lees hier hoe zij haar levensstijl omgooide!
Body & Mind
Hoe Personal Training het leven van Janneke veranderd heeft - photo 1.1

''In januari 2019 stapte ik met frisse tegenzin Basic-Fit binnen en liep tegen een banner van Personal Training aan. Je kon jezelf opgeven voor een gratis HEALTH en LIFESTYLE check. Dat leek me wel iets en half februari zat ik aan tafel bij Personal Trainer Dave. Hij luisterde naar mijn verhaal, we deden een beginmeting en samen bepaalden we een haalbaar doel. Al gauw werd duidelijk dat ik echt kon veranderen, als ik het maar op de juiste manier zou gaan doen en volhouden.
 
De knop ging om!
 
Dave zijn enthousiasme maakte mij nieuwsgierig en het was voor mij ook gewoon echt tijd om aan mezelf te gaan werken. Ik had geen excuses meer om door te gaan met mijn levensstijl, de knop moest om! Dave raadde mij aan om een traject in te gaan van een half jaar. Hij heeft een persoonlijk sportschema voor mij gemaakt, helemaal op mijn niveau. Dat betekende; drie keer per week krachttraining in de fitness. Toen ik met Personal Training begon, woog ik 108 kilo en langzaamaan werd het getal op de weegschaal lager. Ik ging drie keer per week naar Basic-Fit, soms op de meest gekke tijdstippen. Met een baby van drie maanden, een peuter van drie jaar en een man werkzaam in de horeca was het soms passen en meten, maar ik maakte tijd voor mijn trainingen en sloeg er geen één over!

Ook kreeg ik een voedingsschema waar ik mij aan moest houden. En eens per maand had ik een persoonlijk consult waar ik kon klagen en mopperen, Dave luisterde altijd naar mij. En als het even tegenzat, gaf hij mij een peptalk waar ik weer gemotiveerd van werd. In het consult kon ik ook mijn resultaten bewonderen... en die resultaten kwamen!
 
Ik begon het trainen zelfs leuk te vinden en voelde me steeds sterker worden. Iedere maand bespraken we mijn resultaten en ik kon Dave (en later ook Alyssa) altijd appen met vragen die ik had omtrent voeding of oefeningen. Na zes maanden was ik 20 kilo afgevallen en besloot ik nog drie maanden onder begeleiding van Dave en Alyssa door te gaan. Het hele traject voelde goed en ik had geen moeite om het voedingsplan te volgen. Met een man die kok is, at ik erg lekker en gevarieerd en toch viel ik af. Tuurlijk had ik ook mijn cheat momentjes, maar ik kon mezelf altijd weer goed herpakken en zag nog steeds dat ik slanker én veel sterker werd.
 
Op eigen kracht verder
 
Inmiddels ben ik al een tijdje gestopt met Personal Training en heb ik inmiddels 30 kilo vaarwel kunnen zeggen (dat zijn mijn beide kindjes samen in gewicht!). Ik heb mijn nieuwe levensstijl goed in mijn huidige ritme kunnen aanpassen. Ik sport nog steeds 2 à 3 keer in de week en let goed op mijn voeding. Ik wil nooit meer terug naar hoe ik eerst was, en ben super blij dat ik 1,5 jaar geleden het traject van Personal Training ben ingegaan. Winkelen is nog nooit zo leuk geweest en mijn kledingkast begint aardig vol te raken.
 
Mijn man Twan zag wat voor positief effect Personal Training op mij had en is afgelopen januari ook begonnen met het trainingsprogramma. Hij is al 20 kilo kwijt en op de goede weg!
 
Thuis sporten met behulp van Basic-Fit en Personal Training
 
Gelukkig heeft de coronaperiode ons niet te veel benadeeld. Wij zijn druk aan de slag gegaan in onze eigen tuin en het is gelukt om 3 keer in de week te kunnen blijven sporten. We deden af en toe fanatiek mee met een live les op de social kanalen van Basic-Fit of van onze Personal Trainers. We zijn nu wel weer heel blij dat we weer mogen trainen in de fitnessclub!
 
Voor iedereen die twijfelt of steeds excuses heeft, kom in actie en ga ervoor! Wij dachten ook dat we het niet konden volhouden..... en kijk ons nu eens!''
 
Dave, Alyssa en Jhonatan nogmaals super bedankt voor al jullie support en steun (ook tijdens de corona periode)!
 
Sportieve groetjes,
Janneke en Twan Goossens

Is Personal Training iets voor jou? Probeer dan een Personal Training Intro van 60 minuten!