Hoezo te breed? Dat bepaal ik zelf wel

13 september 2019
Ik haal mijn voldoening uit het delen van mijn ervaringen met mijn community.
Body & Mind
Hoezo te breed? Dat bepaal ik zelf wel - photo 1.1
Ik haal mijn voldoening uit het delen van mijn ervaringen met mijn community.
Hakan

Hoezo te breed?
Dat bepaal ik zelf wel!

De uitspraak van Hakan.
Lees hier zijn verhaal.

1. Wat betekent fit voor jou?

Fit zijn zie ik als mijn religie en ik praktiseer het elke dag. Het is een levensstijl waar je een sterke wil voor nodig hebt en mentaal sterk voor moet zijn.

2. Heb jij wel eens vervelende opmerkingen gehad over je sportieve prestaties of over je gespierde lichaam?

Ja zeker! Maar ik zie negatieve opmerkingen ook als positieve opmerkingen, want ik ben trots op wie ik ben en wat ik bereikt heb. Hierdoor beantwoord ik altijd alle opmerkingen met een glimlach. Ik wil uitleggen hoeveel energie en discipline ervoor nodig is om je doel te bereiken. Met deze visie probeer ik anderen te motiveren.

3. Onze campagne staat in het teken van body positivity. Hoe kijk jij hier tegenaan?

Ik zie body positivity gelijk aan een positieve mindset. Als je mentaal geen grenzen stelt, leef je zonder angsten, hierdoor durf en bereik je meer! Het gevoel wat ik dan heb, is "me against the world" 

4. Welke doelen heb jij al behaald?

Mijn eerste doel was om een fotoshoot te doen in Miami,  waar ik beland was in het paradijs van de fitness wereld. Toen ik met fitness in aanraking kwam, voelde ik mij helemaal thuis. Op dat moment woog ik 72 kg, met absoluut geen vet, volume of rondingen.

Gedurende 2 jaar werkte ik aan mijn lichaam en in 2015 was mijn transformatie voltooid. Nu leek ik eindelijk op de persoon die ik altijd had willen zijn. De beloning van mijn gedisciplineerde harde werk kwam tot een mooi resultaat. Ik werd hierdoor Mister Universe Turkey 2015 en ging naar een Mister verkiezing met 41 wereldatleten in Dominicaanse Republiek. Ik won de Best Body categorie en twee jaar later behaalde ik Super Model Fitness World 2017 met een eerste plaats. Naast mijn winst heb ik in tijdschriften over de hele wereld gestaan en heb ik samengewerkt met internationale fotografen uit Europa, Azië, Amerika en Zuid-Amerika.

5. Welke doelen zou je graag nog willen behalen?

Ik heb mijn grootste doel bereikt en dat is lichamelijk helemaal afgetraind zijn. Ik werk heel hard om fit te blijven en heb nu mijn eigen community opgebouwd. Momenteel heb ik 61K volgers en mijn doel is om 100k volgers te krijgen op Instagram. Ik wil heel graag mijn ervaring op gebied van health lifestyle en mental coaching delen met mijn volgers, ter motivatie en inspiratie. Hier haal ik mijn voldoening uit. 

6. Wie of wat motiveert jou om te gaan sporten?

Arnold Schwarzenegger is mijn grootste inspiratie! Ik vind dat je motivatie in jezelf moet zoeken. Zodra je wakker wordt en in spiegel kijkt is het ‘you vs you.’ Als je dit doorhebt, zal je het beste uit jezelf halen. We zijn allemaal uniek en willen op een ander lijken maar ik vind dat iedereen het beste uit zichzelf moet halen. Zelf doe ik dit ook en het heeft allemaal te maken met je mentale mindset.

7. Heb je nog tips voor andere sporters ter inspiratie?

Rome is niet in 3 dagen gebouwd en een fit lichaam bereik je niet in een paar dagen. Ik adviseer iedereen hetzelfde: neem een weg die oneindig is, ongeacht de sport die je doet of welke sportachtergrond je ook hebt. Doe het met plezier want dan houd je het echt vol!