Hoezo te dun? Dat bepaal ik zelf wel

30 augustus 2019
Als ik denk aan hoe goed ik me voel als ik sport, vooral qua humeur, krijg ik zin om te sporten!
Body & Mind
Hoezo te dun? Dat bepaal ik zelf wel - photo 1.1
Als ik denk aan hoe goed ik me voel als ik sport, vooral qua humeur, krijg ik zin om te sporten!
Irini

Hoezo te dun?
Dat bepaal ik zelf wel!

De uitspraak van Irini.
Lees hier haar verhaal.


1. Wat betekent fit voor jou?

Fit zijn betekent voor mij dat je je gezond voelt en goed voor jezelf zorgt, fysiek en mentaal. Dus goed eten, regelmatig bewegen en lief voor jezelf zijn. Zelf doe ik dat door zoveel mogelijk zelf te koken met verse producten. Wat ook helpt voor mij is niet het OV te pakken, maar lekker te gaan lopen of fietsen. Daarnaast hou ik ook erg van mediteren. 

2. Heb jij wel eens vervelende opmerkingen gehad over je sportieve prestaties of over je gespierde lichaam?

Af en toe zegt iemand wel eens dat ik (te) dun ben. Vaak is het niet eens negatief bedoeld, maar zegt iemand bijvoorbeeld ‘Jij bent zo dun, ik zou ook wel willen dat ik alles kan eten en niet aankom!’ Aan de ene kant snap ik dat wel, ieder lichaam werkt natuurlijk anders. Aan de andere kant denk ik dan, het is ook niet altijd even leuk om niet aan te komen hoeveel ik ook eet of sport, want misschien wil ik dat juist wel heel graag. 

3. Onze campagne staat in het teken van body positivity. Hoe kijk jij hier tegenaan?

Ik vind de body postivity beweging super belangrijk. Ik denk dat het goed is om te zien dat er verschillende mooie en gezonde lichamen zijn en dat fit zijn niet per se iets is wat afhangt van hoe dun, dik, gespierd, etc. je bent.  

4. Welke doelen heb jij al behaald?

Ik ben goed op weg om mezelf te accepteren zoals ik ben en me goed te voelen in mijn eigen lichaam, en daar ben ik super blij mee! 

5. Welke doelen zou je graag nog willen behalen?

Ik hoop dat ik de doelen die ik al behaald heb, kan doorzetten. Onder andere door regelmatiger te sporten en van sporten een gewoonte te maken. 

6. Wie of wat motiveert jou om te gaan sporten?

Goed voor ogen hebben waarom ik nou precies sport vind ik het meest motiverend. Als ik denk aan hoe goed ik me voel als ik sport, vooral qua humeur, krijg ik zin om te sporten! 

7. Heb je nog tips voor andere sporters ter inspiratie

Bedenk waarom en wat je wil bereiken met sporten. Als je dat in gedachten houdt heb je altijd motivatie om te gaan trainen!