Hoezo te oud? Dat bepaal ik zelf wel

20 september 2019
Sinds een jaar of twee loop ik iedere dag 10.000 stappen, ongeacht de weersomstandigheden.
Body & Mind
Hoezo te oud? Dat bepaal ik zelf wel - photo 1.1
Sinds een jaar of twee loop ik iedere dag 10.000 stappen, ongeacht de weersomstandigheden. 
Jim

Hoezo te oud?
Dat bepaal ik zelf wel!

De uitspraak van Jim.
Lees hier zijn verhaal.


1. Wat betekent fit voor jou?

Voor mij betekent “fit” dat je in balans bent. De controle hebben over je eten en drank gewoonten, dagelijkse beweging / oefening en je comfortabel voelen in alles wat je draagt.

2. Heb jij wel eens vervelende opmerkingen gehad over je sportieve prestaties of over je gespierde lichaam?

Mijn lichaam is in relatief goede conditie, maar ik zou niet zeggen dat mijn lichaam echt “gespierd” is. Ik heb voor zover ik mij herinner nog nooit een negatieve opmerking over mijn fysieke conditie of mijn fysieke prestatie gehad.
Althans niet recht in mijn gezicht.

3. Onze campagne staat in het teken van body positivity. Hoe kijk jij hier tegenaan?

Basic-Fit stimuleert de juiste benadering wat sporten en body positivity betreft. Fitness is goed voor iedereen.

4. Welke doelen heb jij al behaald?

Ik ben erachter gekomen dat gewoon lopen de beste methode is voor mij om in conditie te blijven.
Sinds een jaar of twee loop ik iedere dag 10.000 stappen, ongeacht de weersomstandigheden. Iedere dag een andere route.
Zo zie ik elke dag weer nieuwe of bekende mensen en plaatsen.

5. Welke doelen zou je graag nog willen behalen?

Ik ben nu 73 jaar en vind het niet per se nodig om het lichaam van een “body builder” te krijgen, maar ben tevreden met mijn huidige conditie. 

6. Wie of wat motiveert jou om te gaan sporten?

Mijn wens is om gezond te blijven en te zien of dagelijkse regelmatige beweging en een goed dieet me (zo lang mogelijk) actief kunnen houden. Ook om de kleding te kunnen blijven dragen die ik nu bezit.

7. Heb je nog tips voor andere sporters ter inspiratie

Probeer dagelijks bewegen een gewoonte te maken, net als je tanden poetsen. Hou je eetgewoonten in de gaten en eet zo gezond mogelijk. Minimaliseer alcohol, roken en suikers. Lichaamsbeweging is persoonlijk, iedereen heeft zo zijn/haar eigen voorkeuren. Begin gewoon met de deur uit gaan en iets te ondernemen: GO FOR IT!